Photographer / videographer . Wedding.Potrait.Landscape

HDR

Fuh buhsan duduk rumah tak buat ape weekend nie , Minggu nie kire minggu yg free la , next week da mula bz gan job photography aku , so x buat ape minggu nie aku pn try la edit2 ske gambar aku nie . teringin jugak nk test2 skill baru HDR nie . da lame aku teringin nk try edit mcm nie , hari ini baru ade kesempatan utk edit ala2 HDR nie.
thx kat aliffafiq juga la coz ade bagi aku sedikit tips utk edit style HDR nie . Teknik yg aku edit HDR nie aku main tibai je sebenarnya tak ikut pn toturial . ye la main2 cuba-cuba je org kate . AKu tak tau nk edit gambar ape , last2 aku amik gambar sendiri utk edit ala2 HDR nie๐Ÿ˜›
dan ini la hasil nya..


Before


Ini gambar sebelum di edit


After


Sorry model x ensem๐Ÿ˜›

After 2

Ini la hasil selepas gambar yg di edit ala-ala HDR,

after 3

๐Ÿ™‚

Jika mahu lihat gambar-gambar baru & lama aku sila ke http://www.flickr.com/photos/rahami-uncleamy
ok la sampai kat sini je la yg sempat aku update . ade mase lain kali aku update gamba-gambar dlm blog aku ni.
ok bye2.

Rahami Bin Rahmat (uncle amy)
freelance/photographer
Wedding, Event , Outdoor , Potrait , Design
Cont. Email & YM : Well_86@yahoo.com
cont No : +6 016 6463074
http://rahami.fotopages.com/
http://www.flickr.com/photos/rahami-uncleamy
http://www.kameradansa.com ( under maintenance )

11 responses

  1. apa jua keadaan, model tetap kacak berdiri….hehe!!

    February 15, 2009 at 7:47 pm

  2. Aki

    peergghh….HDR ni aku pun x belajar lagi. memang nak kene blajar gak ni. Mmg cun bro gambar HDR ni. bole buat utk billboard. gambar yg ke-3 tu dah macam ko boleh join alien ‘Mission::RR340′. heheh^_^’

    February 15, 2009 at 7:53 pm

  3. btol ckp yol 2..
    still kcak bdiri

    February 15, 2009 at 7:54 pm

  4. cun giler bro gambar HDR ni. aku x reti lagi nak buat/edit teknik HDR ni. nak kena study ni. Congratz bro!

    gambar ke-3 tu mcm ko bole join alien ‘Mission::340′! heheh ^_^’

    February 15, 2009 at 7:56 pm

  5. SORRY….Komen dr Aki tu aku(bain) yg komen. lupa nak logout pc dia ni dulu! waaaaarggghhhh!!!! Sorry Aki aku terpakai username ko. ngehngehngeh….I’m sorry…..

    February 15, 2009 at 7:58 pm

  6. salam. bro. mne nak dpt tutorial HDR editing ‘ala’..
    cam garang je… =D

    February 15, 2009 at 8:02 pm

  7. macho siot ko

    wahahaha

    February 15, 2009 at 11:37 pm

  8. fareezkario

    hensem jugak ko bila bergambar penuh..hehe(sll nampak muke je..hehe)
    nice hdr..halus dan details..idea untuk penokoktambahan pun bgs..
    ko mmg inspirasi untuk aku..hehe
    tunjuk ajarku sifu..

    February 16, 2009 at 2:31 am

  9. tough… ni lah amy yg aku cari selama ni…

    February 17, 2009 at 3:14 am

  10. cun cun๐Ÿ˜‰

    February 22, 2009 at 12:27 am

  11. lovesuckitsoul

    pengen donk kk tutorial nya

    February 6, 2010 at 4:52 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s