Photographer / videographer . Wedding.Potrait.Landscape

Thaipusam 2009

8 feb aku bangun pagi kul 4.15 am. Lepas bgn ape lagi mandi la , dan lepas tu aku siap2 la ambil alef kat SK utk g ke batu caves utk ambil gambar Thaipusam. Aku first time pergi snap thaipusam. Byk juga pengalaman aku snap gambar kat situ. Dpt la aku merasa suasana thaipusam yang sebenar. Agak takut juga la tgk live depan mata org cucuk-cucuk nie . dgn mata dia org yg terbeliak tu. nie antara yg aku update kat wordpress nie. nk lagi pergi ke http://www.flickr.com/photos/rahami-uncleamy


Nie keadaan di batu caver pada jam 10.00 am , Org ramai dgn penuh sesak .


Gambar nie aku ambil pada jam 7.00 am , waktu ketika tu cantik kerana langit biru .
gambar ni blur coz aku x bawa speedlight😛


Badan die org di cangkuk dgn besi gan menarik org yg pemegang tali itu , owh sungguh kuat~!!


Itu org kate x semua yg berjaya , ade juga yg tumpas/tumbang apabila sudah tidak sanggup meneruskan perjalanan menaiki tangga batu caves., Org nie menjerit kesakitan yg teramat kerana cangkuk besi di badan nya dicabut.
gambar ini dpt mengambarkan kesakitan org ini dgn menjerit gan tangannya die pegang kuat .


Gambar nie aku paling suka , org itu high smbl pegang mangkuk tanah liat yg berapi tu , FUh panas tu..~!!


Mulut nya dicucuk besi tajam , Giler otai..


kelihatan muka letih .


panning shoot yg tidak perfect diambil oleh aku😛


da la di cucuk , kat besi tu di gantung pulang mangkuk besi kecik.


muka ceria apabila memohon restu drpd org yg kuat .
nk tau dialog die ape ???
“good boy , good boy.”
huhu …


sekali lg panning aku yg kurang menjadi.


Wanita nie berjalan dgn langkah yg panjang

Jika mahu lihat gambar-gambar lagi sila ke http://www.flickr.com/photos/rahami-uncleamy
ok la sampai kat sini je la yg sempat aku update . ade mase lain kali aku update gamba-gambar dlm blog aku ni.
ok bye2.

Rahami Bin Rahmat (uncle amy)
freelance/photographer
Wedding, Event , Outdoor , Potrait , Design
Cont. Email & YM : Well_86@yahoo.com
cont No : 0166463074
http://rahami.fotopages.com/
http://www.flickr.com/photos/rahami-uncleamy
http://www.kameradansa.com ( under maintenance )

10 responses

  1. aku nak tegor ko.. tapi takut salah oram plak..heh..

    February 10, 2009 at 10:13 am

  2. salam uncle amy,

    wooahh.. sempoi abes pixs uncle..
    huhuhu 4 pagi tu dah kuar shot… semangat lah korang🙂
    pix pegang mangkuk tanah liat yg berapi tu terbaik la..
    apa2pun good work uncle🙂

    February 10, 2009 at 10:29 am

  3. uhhh maweLes La…seram pon ade..yg mamat higt pegang mangkuk panas tu menyeram kan gak…cooL BRo..

    February 10, 2009 at 10:54 am

  4. gmbr2 thaipusam anda stylo…
    huhuhu
    jeles hambo tengok…

    February 10, 2009 at 12:27 pm

  5. cak

    semua pic ko ada moment2 yg best. aku ingt nak panjat gak tangga tu, tp manusia ramai sangat. cuak beb. wel2…!!

    February 10, 2009 at 1:00 pm

  6. gamba sgt best!

    awesome

    uyeaaah!

    February 10, 2009 at 3:34 pm

  7. fareezkario

    waa..mabeles..dasat2..
    time tu x jumpe pon org ngah meraung mcm gbr nbr 4 tu..
    tp papehal moment mmg sempoi..ssh nak dpt..hehe

    February 11, 2009 at 4:35 pm

  8. really luv d 1st compo broo…😉

    February 11, 2009 at 5:24 pm

  9. uhh..macam pedih jer wat gituuu

    February 11, 2009 at 9:21 pm

  10. aie

    oh superbnya anda

    aku pon pergi juga tapi still tak dapat jumpa uncle haha

    February 11, 2009 at 10:06 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s